Tervetuloa Maunoon!

Etsitkö hyvää lounaspaikkaa Turun tiedepuiston alueelta Kupittaalta?
Meillä on sinulle ratkaisu: kolme Mauno-ravintolaa,
jotka löydät BioCitystä, ElectroCitystä ja TriviumCitystä.

Meiltä saat itse tehtyä, hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa,
joka on monipuolista ja vaihtelevaa.

Kaikissa ravintoloissamme on tarjolla päivittäin vaihtuva, runsas buffet-lounas ja
salaattivaihtoehto. Mauno BioCitystä löytyy lisäksi avokeittiössä valmistettuja annoksia
ja Mauno ElectroCitystä street foodia ja keitto- ja salaattibuffet.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.
Mauno-ravintolat ovat suljettuina!

Ajankohtaista

Glögi-valkosuklaakakku maistuu joululta

Tämä ihana, jouluinen juustokakku on hurmannut monia asiakkaitamme, ja sen reseptiä on kyselty uesampaan kertaan. Tässä se nyt tulee! 

Glögijuustokakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoamista, jotta se ehtii varmasti hyytyä kunnolla.

 

Maunon glögijuustokakku

Pohja:
300 g digestivekeksejä
¾ dl vahvaa glögiä (tai glögitiivistettä)

Murskaa keksit ja sekoita mehun kanssa, painele irtopohjaiseen kakkuvuokaan tiiviiksi pohjaksi. Halutessasi voit laittaa leivinpaperin irtopohjavuuan pohjalle, tällöin kakku on helpompi saada irti vuuasta.


Mousse:
5 dl kermaa
5 keltuaista
6 liivatelehteä
300 g valkosuklaata

Riko munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Kiehauta kerma ja kaada se koko ajan voimakkaasti vatkaten toiseen kattilaan, johon olet laittanut keltuaiset. Kypsennä massa 86-asteiseksi (käytä lämpömittaria!) miedolla lämmöllä liedellä koko ajan sekoittaen.
Lisää lämpimän massan joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna massan jäähtyä.

5 dl kermaa
5 valkuaista

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kun kerma-keltuaismassa on jäätynyt.

Kaada mousse kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia.

Glögikiille:

2 ½ dl vahvaa glögiä (tai glögitiivistettä)
2 liivatelehteä

Kiehauta glögi kattilassa ja sulata joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna jäähtyä kunnolla ja kaada kakun päälle. Anna liivatteen jähmettyä kakun päällä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuuasta, siirrä varovasti tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi valkosuklaalastuilla.
 

 

 

 

Maunon asiakkaiden suosikkeja ovat kalaruuat, keitot ja kasvikset

Kun kysytään mielipidettä lempiruuasta, vastauksia lienee yhtä monta kuin vastaajiakin.

Niinpä vastaukset vaihtelivatkin laidasta laitaan, kun Maunoissa kyseltiin asiakkaiden lempiruokia, joita he toivoisivat osaksi lounasvalikoimaa. Vastauksista löytyi vaihtoehtoja lohipastasta ja lapskoussiin ja sienirisotosta suikalelihakastikkeeseen.

Vaikka hajonta oli suurta, selkein yksittäinen toive olivat erilaiset kalaruuat. Vastauksissa toivottiin muun muassa kalakeittoa, pariloitua lohta, kalapuikkoja, savulohta, uunilohta, lohipastaa, paistettuja silakoita ja niin edelleen.

– Kalaruokien menekki on aina hyvä, ja erityisesti Maunon savulohi tuntuun olevan asiakkaiden suosikki. Kyselyn tulosten perusteella mietimme ehdottomasti sitä, voisiko kalaruokien määrää vielä lisätä Maunojen lounaslistalla, sanoo Mauno-ravintoloita pyörittävän Manu Events -yrityksen liiketoimintajohtaja Kimmo Nurmi.
 

Moni toivoi myös Maunojen lounasvalikoimaan keittoja. Nämä toiveet korostuivat etenkin ravintoloista tulleissa vastauksissa.
Toiveisiin vastattiinkin saman tien, sillä Mauno ElectroCityn lounasvalikoimaan otettiin keitto- ja salaattibuffet, jonka hinta on 10,50 €.

– Olimme miettineet keittojen ottamista valikoimaan jo jonkin aikaa, mutta kysely vahvisti, että niille olisi tilausta, sanoo Nurmi.

Mauno ElectroCityn keitto- ja salaattilounas onkin kiinnostanut asiakkaita yli odotusten, ja päivittäin noin 25-30 prosenttia asiakkaista on valinnut tämän lounasvaihtoehdon.


Kyselyssä toivottiin myös monia eri kasvisruokia, lisäksi useita mainintoja saivat risotot, chili con carne, lasagne, maksa, kanaviillokki ja kievin kana. 

Yksittäisiä ääniä saivat esimerkiksi kaalilaatikko, kaalikääryleet, lindströminpihvit, karjalanpaisti, kana tikka masala, palak paneer. Äänen saivat myös lapskoussi, tilliliha ja veripalttu.
– Tulemme varmasti toteuttamaan kevään ruokalistoissa useitakin asiakkaiden toiveita, mutta veripalttua en listalle lupaa laittaa, naurahtaa Nurmi.


Asiakkaiden lempiruokia tiedusteltiin loka-marraskuun vaihteessa kaikissa Kupittaan alueen Mauno-ravintoloissa (Mauno BioCity, Mauno ElectroCity ja Mauno TriviumCity) sekä Maunon Facebookissa. Ravintoloiden kautta saatiin yhteensä 106 vastausta ja Facebookista 87. Kaikkien vastaajien kesken arvottiin viisi palkintoa. Voittajiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Maunon lounaslistat löydät täältä
Lista päivittyy nettiin aina sunnuntaisin
Lisää uutisia

Pyydä tarjous!

Täytä lomake tästä

Palautelomake

Peruuta