Buffet, aamiainen, kahvitus tai häämenu

Etsitkö sopivia tarjoiluita tilaisuuksiin tai juhliin, jotka toteutetaan Maunon tiloissa Kupittaalla, Uittamo Paviljongissa tai Akatemiatalon juhlasalissa?
Tai haluatko catering-palveluita muihin tilaisuuksiin, kuten yritysjuhliin, symtymäpäiville tai häihin?

Mauno Catering toteuttaa valitsemasi tarjoilut parhaista raaka-aineista, ammattitaidolla.
Tutustu vaihtoehtoihimme, tee tilaus tai kysy lisää: sales@manuevents.fi

Juhlat ja merkkipäivät

Tapahtumatarjoilut

Pikkupurtavaa porukoille

Kausimenut

Kasvismenut

Häämenut

Ajankohtaista

Juhlat tulossa - paljonko pitää varata ruokaa ja juomaa?

Juhlaruuan ja -juomien menekin laskeminen aiheuttaa monelle päänvaivaa. Toisaalta pelätään, että ruoka loppuu kesken, toisaalta ei haluta joutua tilanteeseen, jossa ruokaa jää yli valtavasti.

– Ruuan menekki riippuu paljon tilaisuuden luonteesta: tullaanko juhliin vain pistäytymään, vai ollaanko siellä koko päivä. Nyrkkisääntönä kuitenkin sanoisin, että varaa ruokaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Onhan juhlien jälkeen sitten kiva pitää vaikka rääppiäiset omalla porukalla, sanoo ravintola Maunon kokki Mari Tuovinen.

Tuovinen on tehnyt listauksen, jonka avulla voi laskea ruokien suuntaa-antavan menekin per vieras. Hän sanoo, että moni aliarvioi helposti esimerkiksi pääruokana tarjottavan kalan tai lihan menekin – se on noin 100-200 grammaa per henkilö, eli yhdestä lohifileestä ei vielä ruokita 50-päistä vierasjoukkoa. Mitä enemmän laatuja on, sitä pienempi on yksittäisen tuotteen menekki.

Leivonnaisten menekkiä voi arvioida niin, että voileipäkakkua varataan reilu sentin siivu per syöjä, pyöreästä suolaisesta tai makeasta piirakasta riittää noin 8-12 vieraalle. Kuuden munan kakusta syö noin 20 henkilöä.

– Kannattaa miettiä paitsi ruokien, myös juomien määrää. Jos juhlapäivä on kuuma, on hyvä tarjota muutakin juomaa kuin kahvia, esimerkiksi tehdä alkoholiton booli tai laittaa esille vissyä ja vesikannuja, Tuovinen vinkkaa.

Vesikannuihin voi siivuttaa vaikkapa sitruunaa, limeä tai appelsiinia tai laittaa niihin muutaman yrtinoksan koristeeksi.
 

Ruokien menekki per henkilö:

Alkuruoat:

Kalat ~ 100 g
Lihaleikkeleet ~ 50 g
Salaatit ~ 150 g
Keitto ~ 2 dl

Pääruoat:

Salaatti ~ 200 g
Laatikot ~ 300 g
Kala ~ 150-200 g
Paistit ~ 100–150 g
Pihvit, leikkeet ~ 150 g
Broileri ~ 200 g
Keitot ~ 2,5–3 dl

Lisukkeet:

Peruna ~ 200 g
Perunamuusi ~ 250 g
Vihanneslisäke ~ 75 g

Kuohuviiniä kannattaa varata noin 10 cl = 1 desilitra henkeä kohden, eli yhdestä pullosta tulee noin seitsemän lasillista.

Kahvia kannattaa varata 1–2 kupillista per vieras.


Hauskoja kesäjuhlia, toivoo Maunon väki!


Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö.

Palautelomake

Peruuta