Tällainen on Bassin joululounas ja jouluaaton menu!

Alkuruuaksi siianmätimoussea, jääkellarin nieriää, Jäämeren katkarapuja, kylmäsavulohitartaria saaristolaisleivällä ja paljon muuta.  Pääruuaksi joko sinappikuorrutettua rypsiporsasta, paistettua kuhaa tai paahdettua punajuurta – ja lopuksi valikoima jälkiruokia. Kuulostaa herkulliselta, vai mitä?

Kaikkea tätä tarjoilee ravintola Bassi joulun alla.
Bassissa on tarjolla joululounas arkipäivisin ajalla 11.12-21.12, lisäksi Bassi on avoinna myös jouluaattona 24.12.

Joululounaan ja jouluaaton aterioilla on sama kaava: ensin nautitaan alkuruokabuffetin herkkuja, joita on tarjolla pariakymmentä laatua. Painotus on erilaisissa kala- ja äyriäisruuissa, mutta mukana on myös muun muassa hirven paahtopaistia, pieniä tattipiiraita sekä raikkaita salaatteja.

Pääruuat tarjoillaan pöytiin, ja valittavana on joko liha-, kala- tai kasvisruoka lisukkeineen.

Lopuksi herkutellaan jälkiruokabuffetin antimilla, ja tarjolla on muun muassa tähtianiksella maustettua paahtovanukasta, boysenmarja-vaniljavaahtoa ja petit fourseja.

Jouluista menua voi täydentää ostereilla, joita myydään erikseen (3,90 €/kpl).

Bassin joululounaat arkipäivisin ajalla 11.12.-21.12, kattaukset aina klo 11 ja klo 13

Jouluaattona 24.12. Bassissa kaksi kattausta, klo 12.30 ja 15.30. 

Hinta: 49 €/hlö
Lapset 8-12 v/24 €, 4-8 v/15 €, alle 4 v maksutta
Hintaan kuuluu alku- ja jälkiruokapöytien valikoima sekä yksi lämmin pääruoka valinnan mukaan

Varaa paikkasi ravintola Bassin nettisivulta, varaukset-osiosta! Valitse haluamasi päivä, henkilömäärä, ajankohdaksi "lounas" ja tee varaus!


Kabinettivaraukset ja yli 12 hengen ryhmät, tehkää varaus sähköpostilla sales@bassi.fi

Bassin Joululounas pdf-muodossa
Bassin Jouluaatto pdf-muodossa

 

Joulun maut Bassissa


Alkuruokabuffet

Kirjolohenmätiä, smetanaa ja punasipulia (L, G)

Siianmätimoussea ja paahdettua briossia (L)

Skagen-katkarapuja ja kanamunaa (L, G)

Kylmäsavulohitartar saaristolaisleivällä (L)

Jäämeren katkarapuja ja Rhode Island -kastiketta (L, G)

Savustettua lohta ja neilikka-fenkolikastiketta (L, G)

Jääkellarin nieriää ja tilli-sinapinsiemen -majoneesia (L, G)

Sinappisilakkaa (L, G)

Glögisilliä (L, G)

Lasimestarin silliä (L, G)

Tilliperunoita (L, G)

Piparjuurella maustettua hirven paahtopaistia ja kantarellihilloketta (L, G)

Tatti-quiche (L)

Deliverden salaattisekoitusta ja karpalovinaigrettea (L, G)

Friteerattua selleriä Waldorfin tapaan (L, G, *)

Rosollia paahdetuista juureksista ja punajuurikermaa (L, G)

Salaatti paahdetuista perunoista ja hernepyreestä (L, G)

Metsäsienisalaattia syksyn sienistä (L, G)

Hunaja-rakuunapikkelöityä porkkanaa (L, G)

Mummonkurkkuja (L, G)

Grynin maalaisleipää ja piimälimppua sekä siemennäkkäriä (L)

Anjovisvoita ja kaneli-kurpitsahummusta (L, G)

 

Pääruokavaihtoehdot
(lautastarjoiluna)

Sinappikuorrutettua rypsiporsaankylkeä
kevyesti savustettua palsternakkapyreetä, tummaa omenakastiketta (L)

Paistettua kuhaa
hummerivaahtoa, appelsiinivoissa haudutettua fenkolia ja duchesse-perunaa (L, G)

Paahdettua punajuurta
vuohen gruyèrellä maustettua emmervehnää, pikkelöityä keltajuurta sekä hasselpähkinävinaigrettea (L)

 

Jälkiruokabuffet

Tähtianiksella maustettua paahtovanukasta ja suklaageeliä (L, G)

Porkkanakakkua ja mascarponea (L)

Boysenmarja-vaniljavaahtoa (L, G)

Petit fours ja vihreitä kuulia

 

Erityisruokavaliomerkinnät:
L = laktoositon, G = gluteenittomista raaka-aineista valmistettu, * = sisältää pähkinää
(Huom! Gluteenittomat ruuat valmistetaan samassa keittiössä, jossa käsitellään muun muassa tavallisia jauhoja)