Syksyn ihanin jälkiruoka yhdistää uuniomenat ja kaura-omenapaistoksen!

Apua, miten hyvää! Paljonko tätä kehtaa ottaa?

Mauno BioCityn lounaalla tiistaina tarjoiltu omenajälkiruoka herätti lounastajissa paljon ihastusta, ja monen oli ihan pakko hakea vielä pieni satsikierroskin. Koska niin moni kyseli tämän jälkiruuan reseptiä, Maunon kokit halusivat jakaa sen kaikkien iloksi.

Tämä jälkiruoka on paitsi herkullinen, myös helppotekoinen ja edullinen! Jälkiruuassa yhdistyvät uuniomenoiden ja kauraomenapaistoksen parhaat puolet: pehmeiksi paahtuneet omenat ja rapea kauramuru.

Maunon omenaherkku

1 kilo kotimaisia omenoita
päälle: sokeria, kanelia

Kauramuruseos:

40 g voita
3 rkl siirappia
1 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Huuhtele omenat ja leikkaa ne puoliksi. Poista siemenkodat. Halutessasi voit jättää omenanpuolikkaisiin kannat, ne näyttävät hauskoilta.

Laita uunipellille leivinpaperiarkki ja laita omenanpuolikkaat pellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele omenoille sokeria ja kanelia.

Tee kauramuruseos kulhossa. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki muut ainekset.

Lusikoi täytettä omenoiden päälle.

Paista omenoita uunissa 180 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä ja pehmeitä ja muruseos rapeaa. Kokeile kypsyyttä tikulla, paistoaika vaihtelee uunin ja omenalajikkeen mukaan.

Anna omenoiden jäähtyä hiukan, ja valmista sillä aikaa jugurttivaahto. Halutessasi voit ripotella omenoiden päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

 

Vaniljainen jugurttivaahto

2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jugurttia
sokeria ja vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja vispaa joukkoon jugurtti. Mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa yhdessä omenaherkun kanssa.

 

Herkullisia hetkiä!