Minne pysäköidä Kupittaalla?

Vapaiden pysäköintipaikkojen löytäminen voi olla Kupittaalla, Turun tiedepuiston aluleella haasteellista, varsinkin, jos ei tunne aluetta.

Tässä pieni yhteenveto pysäköintipaikkojen tarjonnasta ja niiden viimeaikaisista muutoksista. Yhteenvedon on tarkoitus olla avuksi niin alueella päivittäin käyville kuin satunnaisillekin vieraille. Kaikki alla sanottu koskee pysäköintiä niin kutsuttuun toimistoaikaan.
Iltaisin ja viikonloppuisin tiedepuiston alueelta löytyy helposti vapaita, ilmaisia pysäköintipaikkoja.


Lyhytaikainen pysäköinti

Tiedepuiston alueella on tarjolla runsaasti maksullisia pysäköintipaikkoja lyhytaikaiseen pysäköintiin. Niissä pysäköinnin voi maksaa niin käteisellä, kortilla kuin pysäköintisovelluksellakin. Kehotamme alueella pysäköiviä tutustumaan näihin vaihtoehtoihin. Erityisesti toivomme, että alueen toimijat opastavat vierailijoitaan etsiytymään pysäköimään näille paikoille. Kaikilta paikoilta on suhteellisen lyhyt matka tiedepuiston eri kiinteistöihin. Tämä karttalinkki selventää alla kerrottua.

Joukahaisenkatu (Tykistökadun suunnasta):
- Ensimmäisenä oikealla sijaitsee Q-Park BioCity. Sen ylempi kerros on maksua vastaan avoin kaikille.
- ICT-Cityn edessä voi pysäköidä tunnin pysäköintikiekolla ja Pohjola Sairaalan edessä 30 minuuttia.
- Turun ammattikorkeakoulun edessä voi pysäköidä vapaasti.

Joukahaisenkatu päättyy parkkipaikkoihin ja pysäköintilaitoksiin, jotka ovat nyt kaikki sopimuspysäköinnin alaisia eikä uusia sopimuksia niihin tehdä tällä hetkellä. Joukahaisenkadun ja rautatien välissä sijaitsee Autoparkin hallinnoima P-Intelligate sekä ulkopysäköintialue, jotka ovat avoimia kaikille maksua vastaan.

Untamonkadulta ajetaan sisään Pohjola Sairaalan pysäköintilaitokseen, jonka katutaso on maksua vastaan avoin kaikille. Sen edessä on pari parkkiruutua hyvin lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Lemminkäisenkatu (Tykistökadun suunnasta):
Kadun oikealla puolella sijaitsevista asuinkerrostaloista alkaen lähes koko Lemminkäisenkadun mitalta kadun oikealle puolelle voi pysäköidä tunnin pysäköintikiekolla.
- DataCityn edessä tien toisella puolella on maksullisia kadunvarsipaikkoja.
Tahkonaukion pysäköintikentälle Kampus-rakennustyömaan kohdalla avattiin hiljattain useita kymmeniä uusia pysäköintipaikkoja, jotka ovat kaikille avoimia maksua vastaan.

Kauempana Lemminkäisenkadun varrella Hesburgerin seudulla ja TriviumCityn edustalla löytyy myös maksullisia pysäköintialueita.


Sopimuspysäköinti

Kupittaan palloiluhallin päädyssä Joukahaisenkadulla oleva pysäköintialue on nyt siirtynyt arkisin päivällä yksinomaan sopimuspysäköinnin käyttöön. Alueelle ei tehdä uusia sopimuksia tällä hetkellä. 

Q-Parkin hallinnoimista pysäköintialueista sopimuksia sitä vastoin voi tällä hetkellä tehdä näille neljälle pysäköintialueelle:
-    Kupittaanpuiston pysäköintilaitos Lemminkäisenkadun punaisten asuinkerrostalojen alla
-    Pohjola Sairaalan pysäköintilaitos Untamonkadulla
-    Itäharjun kenttä Karjakadulla
-    TriviumCityn alla sijaitseva pysäköintihalli (vain TriviumCityn vuokralaisille).
 

Kooste: Turun teknologiakiinteistöt
 

Palautelomake

Peruuta