Glögi-valkosuklaakakku maistuu joululta

Tämä ihana, jouluinen juustokakku on hurmannut monia asiakkaitamme, ja sen reseptiä on kyselty uesampaan kertaan. Tässä se nyt tulee! Reseptin on kehitellyt keittiöpäällikkö Henri Kanervo Mauno Cateringista.

Glögijuustokakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoamista, jotta se ehtii varmasti hyytyä kunnolla.

 

Maunon glögi-valkosuklaa-juustokakku

Pohja:
300 g digestivekeksejä
¾ dl vahvaa glögiä (tai glögitiivistettä)

Murskaa keksit ja sekoita mehun kanssa, painele irtopohjaiseen kakkuvuokaan tiiviiksi pohjaksi. Halutessasi voit laittaa leivinpaperin irtopohjavuuan pohjalle, tällöin kakku on helpompi saada irti vuuasta.


Mousse:
5 dl kermaa
5 keltuaista
6 liivatelehteä
300 g valkosuklaata

Riko munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Kiehauta kerma ja kaada se koko ajan voimakkaasti vatkaten toiseen kattilaan, johon olet laittanut keltuaiset. Kypsennä massa 86-asteiseksi (käytä lämpömittaria!) miedolla lämmöllä liedellä koko ajan sekoittaen.
Lisää lämpimän massan joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna massan jäähtyä.

5 dl kermaa
5 valkuaista

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kun kerma-keltuaismassa on jäätynyt.

Kaada mousse kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia.

Glögikiille:

2 ½ dl vahvaa glögiä (tai glögitiivistettä)
2 liivatelehteä

Kiehauta glögi kattilassa ja sulata joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna jäähtyä kunnolla ja kaada kakun päälle. Anna liivatteen jähmettyä kakun päällä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuuasta, siirrä varovasti tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi valkosuklaalastuilla.
 

Tätä jouluista kakkua voi tilata myös osaksi Mauno Cateringin tarjoiluja!
Tiedustelut Maunon myyntipalvelusta (avoinna ma-pe klo 9-16) puh. 010 315 3000 tai sales@mauno.fi