Äitienpäivän ihanin kakku – suklaata, valkosuklaata ja mansikoita

Suklaabrownies-pohja, valkosuklaa-mansikkamoussea ja tuoreita mansikoita, tätä yhdistelmää ei voi vastustaa! Keittiöpäällikkö Henri Kanervo Mauno cateringista kertoo reseptin, jolla valmistat huikean näyttävän ja herkullisen kakun äitienpäiväksi!

Äitienpäiväkakun pohja syntyy suklaabrownies-taikinasta, joka saa olla reilusti suklainen. Kakussa on kolme kerrosta, mutta valmistustapa on hiukan erilainen kuin yleensä. Kyseessä ei ole yksi iso kakku, joka leikataan kolmeen osaan, vaan jokainen kakkupohja paistetaan erikseen. Näin ne jäävät meheviksi, kun paistoaika ei ole yhtä pitkä kuin isolla kakulla.

Kanervo paistaa levyt uunipellille laiteuissa rengasvuuissa, mutta kotona kakkupohja on helppo paistaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Kakkupohjasta voi leikata haluamansa muotoisia paloja joko veitsellä tai pyöreällä rengasvuualla. Yhteen kakkuun tarvitaan kolme halutun muotoista palaa.

Voit käyttää tähän luottoreseptiäsi tai etsiä brownies-reseptin Googlella, mainion brownies-reseptin löydät esimerkiksi täältä

Kakkukerrosten väliin tulee mansikka-valkosuklaamoussea ja tuoreita mansikoita. Kakun voi koristella esimerkiksi syötävillä kukilla, kuten orvokeilla, ja suklaalla.

Tällainen semi naked -kakku on tarjolla osana Uittamo paviljongin äitienpäiväkattausta tulevana sunnuntaina. Kakkua saa myös tilattua osaksi Mauno cateringin tarjoiluja!

Mansikka-valkosuklaamousse

3 keltuaista
3 dl kermaa
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
350 g pakastemansikoita
3 dl kermaa vaahdotettuna
3 valkuaista

Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Laita keltuaiset kattilaan ja valkuaiset kulhoon. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna 5 dl kermaa kiehuvaksi ja kaada ohuena nauhana keltuaisten päälle samaan aikaan voimakkaasti vatkaten. Siirrä kattila kuumalle levylle ja jatka keltuaisten kypsentämistä koko ajan vatkaten kunnes seos paksunee (noin 86-asteiseksi), älä anna kiehua!

Sekoita kerma-keltuaismassaan liotetut, vedestä puristellut liivatteet ja paloiteltu valkosuklaa. Lisää joukkoon pakastemansikat jäisinä, sekoita ja soseuta sauvasekoittimella.

Vaahdota kerma omassa kulhossaan ja valkuaiset omassa kulhossaan.

Yhdistä kerma, valkuaisvaahto ja mansikka-kermamassa. Laita massa pursotinpussiin. Anna jäähtyä jääkaapissa nelisen tuntia.

Pursota mansikkanoussea suklaakakkupohjien väleihin ja päälle. Laita jokaiseen kerrokseen tuoreita mansikoita ja koristele kakku mansikoilla ja tummalla suklaalla sekä suklaakuvioilla.

 

 

Palautelomake

Peruuta